donderdag 29 juli 2010

Clear Blue

05.30 uur ging de wekker. Veel te vroeg. 'S-nachts was het de hele tijd onrustig in de kamer en het matras dat eigenlijk geen matras was, eerder een deken boven op een houtenplank, helpte ook niet mee.

Samen
Toch maar eruit, want ik had maar 1 dag de tijd om het National Park te gaan bekijken en hoe vroeger hoe beter. Het zou een warme dag worden vandaag.
Het bleek dat 2 kamergenoten ook naar het park gingen. We besloten samen te gaan, net zo gezellig. Een van de meisjes besloot, aangekomen bij het park toch niet mee naar binnen te gaan en uit te zieken. Ze had al en paar dagen last van diarree. Uiteindelijk hadden we een buspas en kaartje gekocht en waren we 300 yuan (30 euro) lichter. Het zou het waard zijn, dus vooruit maar. We wilden eerst naar een monastery maar we werden al gauw de bussen ingeduwd en werden naar het eind van het park gebracht. We begonnen bovenaan zodat we langszaam naar beneden konden lopen. Je merkte een groot temperatuurverschil met beneden.

We hebben het pad gevolgd naar verschillende meren. Zo blauw en helder dat je soms wel 5 meter diep kon kijken. Ook waren er een aantal watervallen die erg mooi waren om te zien. We hadden onderhand al 15 km gelopen en het begon aardig warm te worden. Het was onderhand 15.00 uur en 17.00 uur zou het park gaan sluiten. We hebben de bus terug gepakt. Het eerste wat ik toen heb gedaan, is een heerlijke koude douche genomen. Heerlijk! En dan genieten van me noodelbakje en dan morgen weer om 05.30 uur eruit om de bus te halen, weer richting chengdu. 

0 reacties: