dinsdag 17 augustus 2010

Berg met tolwegen

Het hoogste punt van Xi Shan
Jeeh! Het was vandaag droog. Liujuan zou vandaag naar huis gaan. Ze zou rond 17.00 uur vertrekken met de trein richting Hong Kong, waar ze een uurtje vandaan woonde. Tijd dus om 's-ochentds nog wat te doen. Ik wilde graag naar Xi Shan, een de mooiste gebieden in de buurt van Kunming.

Voor het ontbijt nam ik een heerlijke bananen pannenkoek. Liujuan waagt zich ook aan het westerse ontbijt in plaats van de noodles en rijst die zij normaal gesproken eet bij het ontbijt. Zij koos voor het amerikaanse ontbijt: toast met twee gebakken eieren, bacon, worst en een soort van aardappel met krokant laagje. Het was erg grappig om te zien hoe iemand voor het eerst een westers ontbijt eet. (Oh? Moet het ei op de toast?).

Na het ontbijt gingen we op zoek naar een bus naar Xi Shan maar die reed niet meer. Uiteindelijk besloten we dan maar de taxi te nemen voor 50 yuan. Daar aangekomen was de enige manier om wat te zien, de stoeltjeslift te nemen uiteraard kostte dat ook weer aardig wat yuan. 70 yuan om precies te zijn.
Vanuit de stoeltjeslift had je wel mooi uitzicht over het meer en konden we ok mooi foto's maken van de berg. Boven aangekomen gingen we eerst naar de tomb van Nie'er. Geboren in Kunming, fervent communist en schrijver van het nationale volkslied. We gingen verder en uiteraard moest er nog een ticket gekocht worden om verder te komen. Daar ging weer 40 yuan. Bovenaan kon je allerlei verschillende kanten op en had je een mooi uitzicht. Er moest wel geklommen worden, maar dat was niet erg. We gingen onder andere andere naar de dragonsgate en rond een uur of 13.00 uur zijn we weer teruggegaan omdat Liujuan rond 15.00 uur weer in Kunming wilde zijn.
Toen we weer beneden aankwamen konden we naar het haidengpark lopen en daarvandaan zou wel een bus gaan naar de stad. Rond 15.00 uur waren we dan ook weer in het centrum van Kunming. We gingen nog even lunchen bij Brothers Jiang. Dit restaurant is in heel China beroemd en vaak moet je dan ook van tevoren reserveren wil je hier kunnen eten. Ook nu was het erg druk, maar er was nog plaats.
Je krijgt een grote bowl met bouillon voor je en heel verschillende ingredienten en je gooit simpelweg alle ingredienten in de bouillon. Het is heerlijk, iets wat ik nog nooit geproefd had. Een echte smaaksensatie.
De rest van de middag heb ik nog even boodschappen gedaan en genoten van de stad want morgenavond zou ik terugvliegen naar Shanghai en zou me terugreis naar Nederland beginnen.

0 reacties: