dinsdag 3 augustus 2010

Even geduld a.u.b...

Ik werd wakker en iedereen was al druk aan het pakken terwijl het nog geen eens 07.00 uur was en onze minivan pas om 08.00 uur zou vertrekken. Ik had gelukkig het meeste al gepakt. Rond 07.30 uur nog even ontbijten en dan weg uit dit mooie paleisje. Tagong was in ieder geval een dorpje wat ik niet snel zal vergeten....

Regen, regen en nog eens regen.
We werden uitgezwaaid door de hosteleigenaren en daar gaan we dan weer. Eerst een uurtje rijden naar een plaatsje waar ik de naam niet meer van weet en overstappen in een andere minivan die ons bracht naar Litang. In Yaijiang (de plaats tussen Tagong en Litang) werd gestopt en een hoop gediscussieerd. Uiteindelijk bleek dat hij niet wist hoe hij van Yaijiang naar Litang moest rijden. We kregen een andere chauffeur toegewezen die de tijd ervoor nam. Dan maar een schaaltje rijst halen bij de noodleshop en de rijst was gewoon gratis, dat scheelde weer een paar yuan. Na dik een uur vertrokken we eindelijk. Onderweg begon het keihard te regenen en onze backpacks lagen bovenop. Gelukkig had ik me kleding in plastic zakken gedaan maar bij Paulien was dat niet het geval en die baalde er wel gigantisch van. Rond een uur of 18.00 uur zijn we wat wezen eren, want de chauffeur viel zowat in slaap.




Kok druk bezig met onze gerechten!
In een klein dorpje gingen we even wat eten. Het goot keihard en we waren blij dat we even bij het haardvuur konden zitten. We zaten in een soort van schuur met tafeltjes met vrolijke plastickleden. De kok was druk met z'n gerechten. Naast hem stond een kachel te branden waar we met z'n allen om heen zaten tot dat het eten klaar was. Rijst met verschillende gerechten werden opgediend. Na een heerlijke maaltijd zijn we de auto ingestapt en waren we rond 20.00 uur in Litang. Hier zou een groot paardenfestival gehouden worden, maar zoals gedacht was deze gecanceled door de Chinese politie. Aarrggghh!!
Het bleek achteraf dat twee jaar geleden iemand iets gezegd over de dalai lama en daar zijn uiteindelijk de protesten in Lhasa door veroorzaakt met vele doden als gevolg...

Door dit festival dat eigenlijk zou plaatsvinden waren veel hostels volgeboekt waardoor we helaas voor een nacht in een hotel moesten overnachten. 90 yuan (9 euro) voor een nacht is ook wel weer te overleven. Nadat we de schade bekeken hadden, mijn rugzak had het aardig goed overleefd, gingen we nog even een kopje thee drinken. We kwamen uit bij Mr. Zheng.


Menu Mr. Zheng
Hij leek een beetje op het mannetje dat ik twee jaar geleden in Tibet had ontmoet. Foto's op de muur van z'n bezoekers en dagboeken vol met enthousiaste verhalen en uiteraard een laaiend enthousiaste Mr. Zheng. De thee was gratis, maar we moesten snel terug komen.
Daarna zijn we snel in bed gedoken, want het was al koud genoeg. Litang is namelijk 's-werelds hoogst gelegen dorpje op 4100 meter.

0 reacties: